Hei olen Ilari ja tykkään kirjoitella. Minulla on myös oma sivu, joka on enemmänkin ammattimaiseen kirjoitukseen tarkoitettu - tai ainakin aihe on ammattimaisempi-. Täällä voin kirjoittaa hömppää elämästä, jota toivottavasti kukaan ei koskaan löydä. Ja jos löytää, niin ei sekään minua haittaa. Sain juuri kirjoitettua pitkät pätkät hakukoneoptimoinnista. Uuvuttavaa puuhaa. 

Tässä ajattelin kirjoittaa lyhyesti viisi vinkkiä parempaan elämään. Tai nämä ovat ainakin sellaisia juttuja, jotka ovat omaa elämääni mielestäni parantaneet.´

Ole läsnä tässä hetkessä

Usein huomaan edelleen, että mietin paljon tulevaa tai sitten mennyttä. Usein tulee läpikäytyä kaiken maailman keskusteluita ja sosiaalisia kanssakäymisiä. Etenkin jos on joku mieltä painava ajatus päässä, niin tulee jopa rakennettua keskusteluskenaarioita jo valmiiksi ennakkoon. 

Olen yrittänyt pitää ajatukset nykyhetkessä päästämällä irti turhista ajatuksista tulevasta tai menneestä. Ja tietoisesti tätä tehdessä olen onnistunut yllättävän hyvin. Seuraavaksi jos huomaat ajelehtivasi ajatuksissasi, niin hyväksy se, jonka jälkeen koita palautua nykyhetkeen. Hyviä tapoja "pysyä läsnä" on vaikka tarkkailla omaa hengitystään, kävelyään tai ihan asioita, joita ympärilläsi tapahtuu.

Aikatauluta elämääsi

Monet pelkäävät tätä. Jos aikataulutan elämääni, niin olen vain robotti joka tekee mitä pitää. Asia on kuitenkin päinvastoin. Elämällä elämää ilman suunnitelmallisuutta siten, että kaikki asiat tapahtuu vasta niiden sattuessa on usein enemmän vangitsevaa ja stressaavaa. 

Mieti elämässäsi tapahtuvia asioita etukäteen ja suunnittele vaikka tuleva viikkosi aina viikonloppuna. Näin sinulle aukeaa yllättävän paljon aikaa omalle itsellesi ja niille asioille, joita haluat oikeasti tehdä. Olen kirjoittanut tarkemmin tästä ajankäytön hallinnasta täällä.

Hyväksy itsesi

Kun seuraavaksi menet kauppaan, niin mene sillä periaatteella, että aivan sama mitä porukkaa ajattelee sinulla olevan päälläsi tai muutenkaan millään tavalla kiinnittävänsä huomiota sinuun. Totuus on, että tuskin kiinnittävätkään. Monet ihmiset kulkevat kaupassa, kuitenkin pälyillen muita ja kokien jonkin näköistä ahdistusta muiden ihmisten läsnäolosta. 

Tämä usein peilautuu omaan epävarmuuteen ja siihen, että mitä toiset ihmiset ajattelevatkaan minusta. Tämä on täysin turhaa stressiä. Kun et välitä, niin et joudu kokemaan epävarmuutta.

Löydä joku liikunnallinen tapa

Kehon liikuttaminen tuottaa, niin aivokemiallisesti, kuin ihan fyysisistä muutoksista hyvää oloa elämään. Suurin haaste monella on ajatus liikunnan aloittamisesta. Monet kokevat sen suureksi ja haasteelliseksi elämän muutokseksi omaan elämään. 

Kaikkein voimallisimpia asioita on päivittäin toistuvat asiat. Siksi esimerkiksi päivittäin kerrostalon portaiden kiipeäminen voi olla jo muuttava tekijä omassa terveydessäsi ja siinä miltä sinusta päivittäin tuntuu.

Se voi olla myös päivittäinen kävelymatka kauppaan tai joku muu toistettava reipas aktiviteetti. Kunhan muistat toistaa sen päivittäin aina!

Yritä löytää joku, jonka kanssa voit olla oma itsesi

Sellaiset ihmiset joiden kanssa voi rentoutua ja jotka hyväksyvät sinut juuri sellaisena kuin olet ovat kullan arvoisia. Älä vietä aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka saavat olosi huonoksi. Keskity 1% ihmisissä elämässäsi. Pidä oikeasti hyvät ihmiset lähelläsi. Näin voit olla myös hyvä heille. 

Heivaa sellaiset ystävyyssuhteet, jotka ainoastaan kuluttavat sinua. Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi huonoon oloon ja pettymyksiin. Joskus pitää luopua jostakin, jotta voi saada enemmän.